Video Pengakhiran Yang Dicemburui, Di Jemput Ilahi Ketika Sedang Solat Sunat

Pengakhiran Yang Dicemburui

Bismillah, Apabila tibanya waktu kem atian seseorang, tidak akan lambat atau cepat walau sesaat pun. Sebagai umat Islam, kita mahukan pengakhiran hidup dalam husnul khatimah, tetapi semua itu bergantung kepada bagaimana kita menjalani kehidupan di dunia.

Baru-baru ini, pendakwah bebas PU Syed telah berkongsi satu video di saluran Youtube miliknya yang memaparkan seorang jemaah wanita menngg4l dunia ketika mengerjakan solat dalam keadaan sujud. Berdasarkan tarikh yang tertera pada rakaman kamera pengawasan litar tertutup, kejadian berkenaan berlaku pada 25 januari lepas.

Menerusi kapsyen video, PU Syed mendoakan wanita itu mendapat husnul khatimah selain menyifatkan pemergiannya sebagai kema tian yang dicemburui.

Video Ini Mengandungi Sekatan Umur, Oleh Itu Tekan Video Untuk Tengok Di Youtube

“K3matian yang dicemburui. Sedang solat qabliah Isyak dalam keadaan berwuduk, dalam masjid, dalam keadaan menutup aurat dan dalam bermasyarakat.

“Hebat. Semoga kema1tian menjadi penjaran kepada kita. Cukuplah m4ti itu sebagai peringatan daripada Allah,” tulis PU Syed.

Dijemput Tuhan dalam keadaan berdoa pada Pencipta Yang Maha Esa juga dalam keadaan berwuduk. Pengakhiran hidup yang indah…..Pemergiaan yang menjadi idaman insan namun hanya yang Terpilih melaluinya.. semoga pengakhiran hidup kita juga ketika berbuat amal kebaikan…

Baca Juga: Wanita Ini Sedang Tidur Tapi Dosanya Sentiasa Dicatat Malaikat

kematian yang baik

Oleh itu, marilah sama-sama kita berdoa agar dimat1kan dalam keadaan husnul khotimah dan ditempatkan di sisi Rasulullah SAW dan dalam kalangan orang yang soleh dan solehah.

Insyaa Allah, semoga Allah izinkan semuanya.

Akhir Kata

Pengakhiran yang dicemburui dijemput ketika beribadah kepada Allah, Semoga kita juga mendapat pengakhiran yang baik… Aamiin Allahumma Aamiin

Sumber Dan Rujukan

: Youtube

Via PU SYED

Leave a Comment