Staf Dimarah Sebab Dahulukan Ibu Hamil (Video) “Sekali Chef Ammar Tampil ‘Sekolahkan’ Pembeli”

Staf kena marah sebab dahulukan ibu hamil, Chef Ammar tampil ‘sekolahkan’ pembeli

Hampir setiap hari, ada sahaja kejadian yang berlaku di Kedai Nasi Arab Chef Ammar yang terletak di Bazar Ramadan Stadium Shah Alam.

Jika sebelum ini ada yang merungut berkenaan harga Nasi Arab yang agak mahal dan juga mengamuk kerana tidak dapat membeli juadah tersebut walaupun sudah beratur berjam-jam, kini satu lagi video tular Chef Ammar pula ‘naik angin’.

Beri kemudahan pada ibu hamil pun kena marah
Mana tidaknya, tindakan pembeli yang tiba-tiba memarahi stafnya hanya kerana memberikan kemudahan kepada ibu mengandung membuatkan ramai pihak bersetuju dengan respon dari tukang masak asal Palestin itu.

Video kejadian tersebut telah dirakam dan dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Mohd Arizan dan ditonton lebih dari tiga juta viewers kurang dari sehari selepas dimuat naik.

KLIK UNTUK VIDEONYA

Pertahankan staf yang kena marah

Dalam video itu juga, Chef Ammar dilihat mempertahankan stafnya yang seakan sedang menangis selepas dimarahi seorang pengunjung kedai Nasi Arab itu.

Tindakan biadap pembeli berkenaan dikatakan hanya disebabkan rasa tidak puas hati kepada staf tersebut yang memberikan ibu mengandung tempat duduk dan mendapat juadah dengan lebih cepat.

Justeru itu, beberapa pihak polis dilihat berada di situ untuk menenangkan keadaan agar tidak berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini.

2 17 1

Bulan puasa mencabar betul buat Chef Ammar

Sehubungan dengan itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet menyokong tindakan Chef Ammar yang ‘mengajar’ sedikit pembeli biadap kerana tidak sabar untuk mendapatkan juadah di kedainya.

Mereka juga merasakan apa yang dilakukan oleh Chef Ammar adalah suatu perkara yang betul memandangkan ada pihak sesuka hati memarahi staf yang pastinya sama-sama penat melayani kerenah pembeli yang pelbagai ragam.

Sumber: TiTok @mohdarizan Via OMM

Leave a Comment