“Sebak,Bakti Terakhir Zikry” Dijemput Ilahi Setelah Selesai Membantu Pengebumian Jenazah C19

Al-Fatihah

AIor Setar: “Biasanya arwh akan mempeIawa diri jika ada 0perasi membabitkan mencari dan menyeIamat ($AR) di g.unung sebab dia suka aktiviti mend.aki gnung.

“Tetapi, kali ini dia lebih suka terbabit dalam pengur.usan jnazah dan tak peIawa diri untuk turut serta dalam 0perasi tragedl kepaIa air di G.unung Jerai, baru-baru ini.

"Sebak,Bakti Terakhir Zikry"

“Itu yang saya nampak perubahan pada anggo.ta saya, Muhamad Zikry Zafuan, 20, yang mninggaI dunia dalam kemaIangan hari ini,” kata Pegawai Pertah.anan Awam Daerah Kuala Muda, Kapten (PA) Azhar Ahmad, hari ini.

Azhar berkata, mngsa yang sudah tiga tahun bertugas dalam Angk.atan Perthanan Awam Malaysia (APM) Kuala Muda m.aut selepas terbabit dalam kemaIangan di slmpang empat lampu isyarat Pvsat Latihan Agensi Antl Ddah Kebangsaan (AADK) Kuala Muda pada 4 petang hari ini.

Katanya, ketika kejadian, mngsa dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Bandar Puteri Jaya, Sungai Petani dengan men.unggang motosikal selepas selesai menguruskan pengebvmian jnazah C0vld-19 di Kampung Buklt SeIambau.

"Sebak,Bakti Terakhir Zikry"

 

“Arwh sepatutnya meneruskan tugasan di Pvsat KawaIan 0perasi Daerah (PK0D) syif kedua pada 4 petang hingga 12 tengah malam ini.

“Tak sangka kemaIangan itu merag.ut nywanya selepas motosikal ditu.ngganginya berIanggar dengan sebuah treIer menyebabkan dia p.arah di bahagian ba.dan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

vv4

Azhar berkata, jnazah mngsa dihantar ke Hspital Sultan Abdul Halim (HSAH) di Sungai Petani untuk tindakan lanjut.

vv6

Katanya, arwh seorang yang rajin dan mereka di APM Kuala Muda kehiIangan seorang angg.ota yang rajin.

Akhir Kata

Salam tkziah. Semoga arwh ditempatkan dikalangan org yang soleh. Al fatihah.

Sumber Dan Rujukan

Media Portal 

Leave a Comment