Masyaallah,Sahabat mana tak gembira lihat “Sahabatnya pergi buat selamanya dalam keadaan sujud di Rumah Allah”

Subhanallah….Kembali Mengadaap Pencipta Dalam Keadaan Sujud Di Masjid

Kematian adalah sesuatu yang mesti dialami oleh setiap manusia sebelum menuju ke alam Kubvr. Tidak ada manusia di dunia ini yang dapat mengetahui dengan pasti di mana dia dan di mana dia akan mati.

Sebabnya, kita mesti sentiasa bersiap sedia menghadapi kematian ini. Contohnya, dengan selalu berhati-hati dalam setiap tindakan kita agar sesuai dengan peraturan.

Bukan itu sahaja, kita juga harus menyediakan tempat untuk kita mati. Sebagai contoh, dalam aktiviti seharian kita selalu berada di persekitaran atau tempat yang baik dan diberkati oleh-Nya. Beruntung bagi salah seorang jemaah di Mal4ng, Jawa Timur, dia meninggal dalam keadaan sujud di masjid.

Kejadian ini berlaku di Masjid Babussalam, Lawang, Malang, Jawa Timur pada hari Selasa (3/1). Pemilik akaun Andycha Antholyn memuat naik foto kematian Pak Haji Mitha ke kumpulan facebook Malang Care Community (ASLI Malang).

“Innalillahi wainnailaihi rooji’un. Jemaah Masjid Babusalam Kauman pada Selasa malam, solat sunat Bakdiah isyak Haji Mitha meninggal dalam keadaan sujud .. subhanallah khusnul Khotimah. ”

Ini tetap! Wa juga dimuat naik ke YouTube, inilah videonya.

Pada mulanya penduduk tidak sedar. Setelah menunaikan solat Isya, si mati menunaikan solat sunat. Tetapi sehingga penghujung hari jemaah hendak pulang, Haji Mitha tidak bangun. Setelah diperiksa, didapati bahawa dia telah meninggal dunia.

Sumber: islampos , Majalah-Harian.com Via Apa Cerita

Pihak Admin tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Leave a Comment