Mkz Sorting Center Location Dan Apa Maksudnya

MKZ sorting center ada hub utama dan terbesar bagi parcel yang ingin masuk atau keluar dari atau ke mana-mana bandar atau kawasan di dalam negeri Melaka.

Lokasi Mkz Sorting Center

Dari apa yang saya perhatikan, kebanyakan bungkusan yang disusun melalui pusat MKZ ini, berada berdekatan dengan Lapangan Terbang MKZ (Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka).

Jadi, inilah alamat Lapangan Terbang dan bukan Sorting Center MKZ.

  • Alamat: Jalan Lapangan Terbang Melaka, 75350 Batu Berendam, Malaysia

Lokasi Sorting Center MKZ di Google Maps

Inilah lokasi tepat Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka di mana MKZ Sorting Center terletak (di Jalan Lapangan Terbang Melaka, 75350 Batu Berendam, Malaysia).

Bungkusan yang diterima dan diedarkan di MKZ Sorting Center  mungkin berasal daripada syarikat kurier mana pun seperti Shopee Express, Poslaju, atau malah J&T.

Saya masih tidak mempunyai maklumat yang pasti mengenai syarikat kurier mana yang mempunyai MKZ Sorting Center sebagai pusat bungkusan mereka. Saya akan mengemaskini pos ini sebaik sahaja saya menemui lokasi yang tepat untuk MKZ Sorting Center .

MKZ sorting center

Parcel tersekat di MKZ soting centre?

Mungkin perkara ini hanya sesekali berlaku, namun jika melebihi satu malam saya yakin yang ianya kerana faktor sale besar besaran yang dijalankan oleh pihak Shopee yang mengakibatkan parcel yang perlu dikirim oleh pihak courier ini melangkau masa kebiasaan. Anda tidak perlu khuatir, barang pesanan anda akan sampai, tapi mungkin memerlukan sedikit lebih masa dek kerana sale tadi.

Berdasarkan pengalaman penulis sendiri, membeli di Shopee itu secure, mungkin terkadang ada barang yang diterima tidak sama seperti yang dipesan atau ada sedikit kerosakan, maka kita boleh negotiate dengan seller dengan Shopee menjadi orang tengah. Jadi, kemungkinan boleh melalui proses Return/Refund atau sebaliknya. Semua ini, perlu dilihat pada keadaan dan budi bicara penjual dan pembeli itu sendiri.

Oklah, itu adalah maklumat yang saya ada tentang dimana MKZ sorting centre ini. Jika anda beroleh sesuatu yang baik dari maklumat yang saya kongsi jangan lupa untuk share post ini kepada orang lain juga agar mereka juga mendapat jawapan dari persoalan mereta tentang perkara ini.

Baca Juga

Sumber