Kata” Semangat Dari Bapa Arwah,Terharu Dengan Sokongan Warganet “Adil Dan Saksama”

Malaysia

Bapa kepada Allahyarham Zulfarhan Osman terharu atas sokongan warganet berhubung keputusan hakim terhadap enam tertuduh yang didakwa menyebabkan kematian anak sulungnya itu.

Menurut laporan Harian Metro, Zulkarnain Idros berkata dia membaca kata-kata semangat dititipkan orang ramai selain mengakui kebanyakan warganet meluahkan rasa tidak puas hati atas keputusan hakim.

1255879

“Saya lihat ada banyak komen di media sosial mengenai keputusan itu. Kebanyakan warganet menyatakan ketidakpuasan hati mereka terhadap hukuman itu yang dilihat agak ringan berbanding perbuatan tertuduh.

“Memang itu juga yang saya rasa. Saya juga mahu hukuman setimpal dikenakan, namun hormat keputusan mahkamah kerana mungkin tafsiran hakim dengan kita tidak sama,” kata bapa berusia 57 tahun itu.

Zulkarnain berkata, ahli keluarganya tidak pernah terlepas mengikuti setiap perkembangan perbicaraan kes dari awal sehingga keputusan akhir dimuktamadkan.

Sebagai bapa Zulfarhan, pastinya saya mahu mengetahui setiap perkembangan kes ini. Malah, saya berusaha mendapatkan nombor telefon pendakwa raya dan memintanya memaklumkan setiap perkara berkaitan.

27992868 1725138550872434 3362005847666244132 o

“Saya mahu setiap detik perbicaraan ini diikuti tidak kira sama ada saya perlu berulang-alik ke Kuala Lumpur untuk ke mahkamah atau mengikutinya secara dalam talian.
“Ini kerana saya tidak mahu lepas tangan dalam perkara ini sehingga keputusan akhir dimuktamadkan,” ujarnya.

 

Terdahulu, enam bekas penuntut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) dijatuhkan hukuman penjara 18 tahun selepas didapati bersalah menyebabkan kematian tanpa niat arwah Zulfarhan pada empat tahun lalu.

Sumber Dan Rujukan

Oh My Media

Leave a Comment