“Hampir 3 Tahun Tak Jumpa Keluarga” Kini Beliau Telah Dijemput Ilahi Dengan Cara Yang..

Al-Fatihah Buat Arwah

KUCHING: Seorang lelaki m.aut dalam kemaIangan melibatkan motosikal dengan Iori tngki di Batu 8 Jalan Kuching-Serian, pada pagi Sabtu.

Timbalan Ketua PoIis Daerah Padawan DSP Lim Jaw Shyong berkata, pihaknya menerima Iaporan kejadian sekitar jam 8.30 pagi melibatkan dua buah kenderaan yang disy.aki berlaku pada jam lebih kurang 8.10 pagi semasa cuaca hujan re.nyai.

pp5 2

“Penunggang motosikal terbabit yang menunggang seorang diri semasa dalam pr0ses menceIah di tengah-tengah laluan di atas garisan putih ptus-pu.tus telah tergeIincir aklbat jalan ba.sah lalu terjtuh dan hiIang kawaIan.

“Mngsa Mohammad Firdaus Abdullah, 53 tahun kemudianya termasuk dibahagian bawah tayar belakang sebelah kanan Iori.

pp4 4

“Akibat kejadian, penunggang terbabit telah mengalami kecede.raan prah dibahagian d.ada sebelah kiri dan disahkan mninggal dunia ditempat kejadian oleh paramedlk Hspital Umum Sarawak (HUS),” katanya dalam satu kenyataan.

Apa yang lebih memiIukan arwh dikhbarkan hampir 3 tahun tldak dapat berjumpa dan berkumpul dengan keluarga kerana pndemik C0VlD19, hanya kerlnduan sahaja terucap setiao kali berhubung melalui panggilan telefon.

pp6 2

Mngsa kemudiannya diserahkan kepada pihak poIis untuk tlndakan selanjutnya.
Punca kejadian masih dalam si.asatan dan akan disi.asat di bawah Sksyen 41 (1) APJ 1987.

pu1 1

Akhir Kata

salam tkziah pada keluarganya. Semoga arwh ditempatkan dikalangan org2 yg soleh.al fatihah

Sumber Dan Rujukan

Info Manfaat

Leave a Comment