Enggan terus ‘bogelkan’ isu dengan Ajak “Hingga Shahrol Shiro kata dialah sahabat paling rapat”

Enggan terus ‘bogelkan’ isu dengan Ajak, Shahrol Shiro kata dialah sahabat paling rapat

GARA-GARA berbalas komen dengan penypai radio Suria FM, Ajak sebelum ini, pelawak Shahrol Shiro terus dihujani dengan pertanyaan peminat berkenaan isu yang berlaku di antara dua sahabat itu.

Enggan memanjangkan isu tersebut dengan lebih banyak pertanyaan, Shahrol atau nama sebenarnya Shahrol Azizie Azmi, 37, menggelar Ajak sebagai sahabat paling rapat dan disayanginya.

“Dia sahabat saya. Biarlah dia hendak cakap apa.

.

“Dialah sahabat yang saya sayang dan baik dengan saya. Sebarkanlah perkara positif dan bukan negatif,” katanya.

Shahrol berkata demikian dalam satu sesi live di laman sosial miliknya pada Rabu ketika mempromosikan sebuah festival di Johor Bahru.

1684295
Shahrol dan Ajak sebelum ini berbalas komen di Instagram.

Sementara itu, Shahrol turut menjelaskan tindakannya memadam semua komen-komen di laman sosial sebelum ini berhubung isu itu.

“Kenapa nak ‘bogelkan’. Katanya mahu harmoni,” jelasnya.

Sebelum ini, Shahrol menerusi satu hantaran di Instagram mendakwa pihak pengurusan stesen radio Suria FM bersikap tidak profesional susulan tindakan bekas penyampai, Fizi Ali membuat keputusan beralih angin ke Hot FM.

Perkongsian tersebut turut mendapat maklum balas Ajak yang menyifatkan ia berat sebelah.

Dia sahabat saya. Biarlah dia hendak cakap apa

SHAHROL SHIRO

Menjawab di ruangan komen, Ajak turut mendedahkan dia pernah menangguhkan tawaran sebagai penyampai radio Suria FM kerana memikirkan persahabatan bersama Shahrol.

Ketika itu kata Ajak dia turut meminta pihak pengurusan stesen itu tidak meneruskan tindakan saman terhadap Shahrol kerana isu dalaman.

Komen balas antara Ajak dan Shahrol turut menimbulkan persoalan ramai tentang hubungan mereka memandangkan kedua-duanya pernah bergabung sebelum ini dalam kumpulan Shiro.

Dalam masa sama kata ‘sahabat’ turut menjadi perhatian ramai apabila kedua-dua mereka menggunakan panggilan tersebut apabila menjawab komen di Instagram.

Sumber Dan Rujukan

Mstar

Leave a Comment