Allahu sempat laungkan azan Zohor “Sebelum dijemput Ilahi dalam kejadian itu…”

Al-Fatihah,Moga arwah tenang di sana

Kota Kinabalu: Se0rang bilal di Masjid Al-Falah, Kepayan, di sini, disahkan mn1ngg4I dunia selepas kenderaan dipandunya terb4bas sebelum terj4tuh ke dalam gaung setinggi tujuh meter, di perkarangan masjid berkenaan, hari ini.

Dalam kejad1an jam 12 tengah hari itu, mngsa berusia 73 tahun terbab1t disahkan mn1ngg4I dunia ketika mendapatkan r4watan di Hspital Queen Elizabeth I (HQEI).

Timbalan Ketua P0Iis Kota Kinabalu, Superintendan George Abd Rakman berkata, berdasarkan sias4tan awal, mngsa dikatakan dalam perjalanan dari Restoran Maimunah, Kepayan menuju ke Masjid Al-Falah untuk tugas bilal, bagi solat Zohor.

Bagaimanapun katanya, sebaik tiba di lokasi kejad1an, mngsa dipercayai hiI4ng kawaI4n sehingga menyebabkan kenderaannya terus masuk ke kawasan g4ung.

“Kenderaan mngsa terb4bas j4tuh ke dalam gaung sedalam 7 meter dan terbaIik sebelum berh3nti sepenuhnya.

.

“Ak1bat daripada kemaI4ngan itu, mngsa ditemui dalam keadaan t1dak sedarkan diri di dalam kenderaan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

George berkata, mngsa kemudiannya dihantar ke Jabatan Kec3masan dan Tr4uma Hspital QE1 oleh AmbuIan EMRS Jabatan B0mba untuk t1ndakan selanjutnya.

Katanya, pihak Jabatan Kec3m4san dan Tr4uma HQE1 kemudiannya menges4hkan mngsa mn1ngg4I dunia di Zon Merah pada jam 2 petang tadi.

“Sias4tan lanjut sedang dijalankan dan k3s disias4t mengikut Sksyen 41(1) Akt4 Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sumber Dan Rujukan

Leave a Comment