Adik beradik mana tak sedih bila “Abang sulung,telah pergi buat selamanya akibat…..”

Abang Uyaina Arshad meninggal ketika aktiviti berbasikal ”

Kuala Lumpur : Khabar duka dikongsikan oleh pelakon dan pengacara popular, Uyaina Arshad pada pagi 19 Ogos 2022 mengenai pemergian abang sulungnya ke negeri abadi.

Mengikut info awal Mejar Dr Attaful Uzair Arshad,35, men1nggal dunia malam tadi ketika melakukan sukan berbasikal.

Menerusi satu hantaran di Instagram, Uyaina memaklumkan yang abangnya, Mohd Attaful Uzair bin Arshad men1nggal dunia sama usia dengan arwah bapanya.

Menerusi perkongsian tersebut, Uyaina meluahkan kata mengenai abang sulung kesayangannya itu.

IMG 3586 1024x781 1

Pulangnya abang sulungku ke negeri abadi, Bertemu Sang Pencipta Orang baik selalu pergi dulu Dia tersangat baik Terlalu baik,Anak yang baik Abang yang baik Suami yang baikAyah yang baik.

Lepas arw4h Baba meninggal, dia jadi ketua keluarga Dari kecik lagi dia dah set contoh yang baik untuk kami adik-adik, Dia masuk asrama.

Kami semua nak masuk asrama, Dia berjaya dalam pelajaran Kami semua nak berjaya dalam pelajaran, Dia sentiasa dahulukan Ummi Kami adik-adik berebut nak berbakti untuk Ummi.

Dr Attaful 8

Dia baik Dia pemurah Dia penyayan Baru je semalam kami berjumpa Makan sama-sama Bersembang macam-macam Gelak sama-sama.

Macam-macm juga dia pesan, Dia risaukan adiknya nak bersalin, Rupa-rupanya dia yang pergi dulu Rasa tak percaya dia dah tak ada.

Terlalu awal dia pergi, Sama usia dengan arwah Baba sewaktu dia meninggal dunia,ujarnya.

Lebih menyentuh hati, dalam perkongsian itu juga Uyaina yang kini menghitung hari untuk melahirkan anak sulungnya berkongsi bahawa abangnya meninggal dunia pada hari jadi ibunya sendiri.

Dr Attaful Uzair 3

Luah nya, Rasa terlalu perit dan sakit nak diungkap dengan kata kata Kehilangan seorang insan yang terlalu baik, Kehilangan d4rah daging yang terlalu kami sayang.

Hari ini, 19 Ogos adalah hari jadi Ummi lama dia plan nak sambut birthday Ummi, Akhirnya hari lahir Ummi diiringi dengan pemergian anak sulungnya,Allahuakbar.

Abangku Uzair, semoga syurga menantimu, Minta kalian semua hadiahkan Al-Fatihah buat Mohd Attaful Uzair bin Arshad, Doakan juga kesejahteraan kekuatan buat isteri anak2nya.Al fatihah. Credit Media Hiburan.

Sumber Dan Rujukan

Media Tular

Media Hiburan

Leave a Comment