”Ada Netizen Mula Sek0lahkan Shuib” Maaf Cakap Kesian Dekat Anak Kalau Sikit2 Ibu.

Gelagat Keluarga.

Hampir sebulan pemergian Siti Sarah,kini Shuib sering berkongsi keletah anak-anaknya dirumah.

Seperti biasa, adat dalam hubungan kekeluargaan, adik beradik itu ibarat air yang dicincang tidak akan putus.

Hubungan seibu dan sebapa kekal abadi sehingga akhir hayat.

Begitulah adat hidup dunia, jika ada perselisihan faham, hendak lah dibetulkan dengan cara yang baik.

Didikan ibu dan bapa pada awal usia mereka sangat penting untuk menjamin keharmonian dan keakraban.

Menerusi entri terbaru Shuib dalam halaman IG sitisarahraissudin, beliau menulis ringkas kapsyen:

“Anak oh anak

Biasa la tengah main elok-elok boleh gaduh, bila tak jumpa, tahu rindu pulak. Semoga jadi anak-anak soleh dan solehah buat daddy & arwah ibu yaa”

Dalam masa yang sama, Shuib memberitahu anak kedua, Dzahira Talita Zahra, 8, dan ketiganya, Ariq m@tin, 6, kerap bertanya tentang arwah sebelum tidur.

“Sebelum tidur, kadang-kadang Talita akan menyoal kenapa ibu lama sangat di syurga kerana mereka pernah berjanji nak berjalan, tidur dan berkongsi alat solek sama-sama.

“Mahu atau tidak, saya perlu menceritakan perkara sebenar. Jika tidak mampu nak menjawab, hanya air mata saja jawapannya,” kata pemilik nama lengkap Shahmira Muhamad, 37, itu.

“Uwais sudah faham situasi sebenar dan dialah jadi penenang kepada adik-adiknya.

Matin yang paling kerap bertanya secara mengejut manakala Talita jenis tunjuk emksinya ketika sedih.

“Allah Maha Besar. Dia ambil bidadari saya dan gantikan dengan anak sulung yang memang mirip seperti arwah ibunya termasuklah perangainya,” katanya lagi.

“Sepanjang 17 hari selepas pem3rgian Allahyarham, bukan satu perjalanan yang mudah. Allah beri dugaan, tapi berkat doa daripada semua orang, saya lalui dengan baik ketika ini.

“Tipulah saya tidak sedih kerana saya tetap manusia biasa tetapi syukur Tuhan telah kurniakan satu kekuatan demi anak-anak.

“Saya sangka semuanya semakin okey tetapi rupa-rupanya rindu itu makin berat tetapi reda semakin bulat. Semoga Allah terus memeluk arwah,” katanya lagi.

Netizen Mula Rimas dengan Shuib

Namun terbaru menjegah ke satu ruangan instagram tersebut terdapat satu video mengenai shuib dan anaknya Uwais.

Asyik sebut ibu iby netizen naik rima

Moncong macam ibu

Setelah melihat video tersebut pelbagai komen yang telah diberikan buat Shuib kerana beliau sering menyebut ibu kepada anak-anaknya.

Terdahulu, kata kata shuib sering menjadi bualan dan peringatan buat mereka yang sudah berumah tangga supaya sentiasa menjaga pasangan sehabis baik dan juga taat pada perintah agama.

“Tipu la kalau cakap saya ni ok (emosi stabil)… 10 tahun kenal Sarah, dialah yang mendewasakan saya, dia banyak mendoakan saya.

“Kini saya sangat berlapang dada, tadi saya almost lost dan tercari-cari. Saya reda dengan ujian Allah ni, akan ada kebaikan nanti.

“Saya buka mata, buka hati saya untuk apa saja yang berlaku lepas ni… walaupun benda itu tidak baik tapi itu adalah yang terbaik buat keluarga saya,” katanya penuh seb4k.

Sarah dan Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, berkahwin pada 2011, memiliki tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

Semoga Semua Jadi Anak² yang Baik

IMG 20210827 154409

“Teringat Adik Beradik kat Kampung”

IMG 20210827 154423

“Sebijik Ikut Sifat Arwah”

“Sebijik Ikut Sifat Arwah”

Video

Sumber Dan Rujukan

Transformasi

Leave a Comment