Masih Ingatkah Kisah Ini “3 Kali Bersalin,3 Kali Berpantang Tanpa Baby “Ambil Lah Tauladan Dari Kisah Ini”

Masyaallah, Doakan Yang Terbaik Buat Keluarga Tersebut.

Setiap manusia tidak akan lari daripada diuji dengan pelbagai dugaan yang mendatang namun, kita sebagai hambaNya perlu akur dan reda dengan setiap ketentuan yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T. Seperti kisah yang cukup merun tun hati dikongsi seorang wanita cek4l dikenali sebagai Shaqudsi di laman TikTok menceritakan pengalamannya kehilangan ketiga-tiga anaknya.

3 287x300 1

Jelas wanita ini, dia menghidap peny4kit cervical incompetence atau bahasa yang lebih mudah difahami keadaan rahim yang lem4h yang boleh menyebababkan kelahiran bayi pram4tang. Pada masa yang sama, dia sempat menceritakan pengalamannya mengandungkan tiga cahaya matanya dan proses-proses sebelum melahirkan.

Bagaimanapun, atas persuratan takdir ketiga-tiga cahaya mata yang terdiri daripada dua perempuan dan seorang lelaki telah pergi menghadap Sang Pencipta tanpa sempat diberikan susu yang mengalir daripada tubuh badannya.

3 kali mengandung, 3 kali buku mer4h. 3 kali masuk labour room, 3 kali suami tunggu di luar dengan tabah.

3 kali balik rumah berdua tanpa baby. 3 kali suami uruskan baby sambil Sha kena tahan dalam wad.

Apa yang lebih meny3dihkan, apabila kelahiran yang dinanti-nantikan selama ini tidak dapat dibawa pulang ke rumah seperti wanita-wanita lain, dan dia perlu berpantang seorang diri tanpa kehadiran bayi di sisi

32 284x300 1

3 kali berpantang tanpa baby, 3 kali tak dapat susukan anak sendiri. 3 kali melihat nafasnya pergi dalam dakapan. 3 kali kenal erti rindu yang berpanjangan.

Pada masa yang sama, wanita cekal ini sempat memberikan pesanan kepada ibu bapa di luar sana supaya menyayangi dan menghargai anak sendiri kerana dia sama sekali tidak berkesempatan untuk berbuat demikian.

31 300x206 1

Korang ada anak? Peluklah selalu sebab Sha dah rindu sangat nak peluk anak-anak Sha. Sayangilah anak-anak kita.

Akhir Kata

Setiap Yang Berlaku Pasti Ada Hikmah Disebaiknya ,Yang Kita Tidak Sangka…

Yakinlah Pada Allah Dan Redho Lah Pada Nya.

Insyaallah Semua Akan Dipermudahkan.

Sumber Dan Rujukan

Majalah Harian

Leave a Comment